Forma 1 Kanadai Nagydíj
16-18.06.2023

Jegyértékesítés vége: 2023.06.19, 02:10

A pálya adatai

A Kanadai Nagydíjat Montreal belvárosában, a St. Lawrence folyón levő Île Notre-Dame nevű mesterséges szigeten rendezik. A szigetet az 1967-es világkiállításra építették, és később az 1976-os nyári olimpia egyes versenyszámait is itt rendezték. Miután a korábbi versenypályák már nem voltak kellően biztonságosak, a szervezők a költséghatékony megoldást választották, és az Île Notre-Dame-ra költöztették a nagydíjat. A pálya a közkedvelt kanadai Formula 1-es pilóta 1982-es tragikus halála után kapta a Circuit Gilles Villeneuve nevet.

A gyors tempójú pálya gyors és lassú kanyarokból és hosszú egyenes szakaszokból áll. Autóversenyzésre tervezték, de az év nagy részében közútként használják. Emiatt a korlátok sok helyen közel vannak az aszfalthoz, ami sok tapasztalt pilótának okozott már problémát. A pálya leghíresebb része az utolsó sikán végénél ívelő fal, amelyet a ráfestett „Bienvenue au Québec" (Üdvözöljük Quebecben) felirat miatt sokáig a Quebec fal néven emlegettek. 1999 óta az építmény a „Bajnokok fala" becenevet viseli, mivel eddig már három Formula 1-es világbajnok - Michael Schumacher, Damon Hill és Jacques Villeneuve - fejezte be ennek a falnak ütközve a versenyt.

Az említett nehézségek ellenére a pilóták szeretik a pályát, mert lehet rajta előzni, ami az izgalmas verseny egyik legfontosabb eleme. A pálya fantasztikus környezete és Montreal egyedi hangulata miatt a Kanadai Nagydíj ideális választás a tengerentúlra vágyó Formula 1 rajongóknak.

A lelátókra és az állóhelyekre egyaránt korlátozott számú belépő áll rendelkezésre, ezért vegye meg a jegyét előre!