Forma 1 Spanyol Nagydíj
02-04.06.2023 (Előzetes dátum)

Erre a versenyre elektronikus jegyet küldünk PDF formátumban. Szállítási költség nem kerül felszámításra.

A pálya adatai

A Telefónica Spanyol Nagydíjat a Barcelona melletti Montmeloban rendezik. A pálya 1991-es megépítése óta szerepel a Formula 1 versenysorozatában. A 4,7 kilométer hosszú aszfaltcsík az utóbbi idők egyik legjobb tervezésű pályája 8 bal- és 5 jobbkezes kanyarral.

Ez az egyik olyan pálya, amit tesztelésre is használnak, így a versenyzők és a csapatok mérnökei egyaránt jól ismerik a pálya minden centiméterét. Emiatt több kritika érte a pályát, mondván, hogy a csapatok olyan jól ismerik a helyszínt, hogy a futamok során alig van esemény. A kritika ellenére a pálya évről évre izgalmas és emlékezetes versenyeknek ad otthont. Michael Schumacher itt szerezte élete első győzelmét a Ferrari csapat színeiben (1996-ban), később pedig több tízezren ünnepelték Fernando Alonsot, aki első spanyolként nyerte meg a Katalán Nagydíjat (2004-ben).

A nézők számára az Elf nevű kanyar az egyik legjobb hely, mivel ez az egyike azoknak a ritka helyeknek a pályán, ahol előzni lehet. A pilóták számára a New Holland néven ismert két utolsó kanyar jelenti az egyik legnagyobb kihívást az egész versenyen.

Barcelona Európa egyik leggazdagabb kultúrájú városa. Ez az egyik ok, amiért a Nagydíjra általában jóval korábban elfogynak a jegyek. Készüljön fel, vegye meg már most a Formula 1-es belépőjét!